"Poporodna depresija ni odsev slabe mame, ampak slabega stanja v katerem se je znašla. "

Poiskati pomoč, ko jo potrebuješ  je znak velike hrabrosti.

Za vse mamice, ki se borite z močnimi občutki neravnovesja, ki se utapljate v občutkih krivde, težko navežete stik z otrokom ali sploh ne čutite ničesar do njega.

 

Obstaja pot ven iz tega pekla - ob kvalitetni podpori,boste lažje poiskale tudi tiste lepe plati materinstva, ki ublažijo težo, ki se zdaj zgrinja nad vami.

Splav in izguba

Najbolj boleče solze niso tiste, ki prekrivajo naša lica.

Ampak tiste, ki padejo iz našega srca in prekrivajo dušo.

Kadar nas v obdobju polnem pričakovanja in upanja zaznamujejo izzivi, ki ustvarijo bolečino, je ranjen posebej občutljiv del nas. Takrat ostanejo sledi, ki se pri nekaterih pokažejo takoj, pri drugih še lep čas ne ... v vsakem primeru, pa se zapišejo globoko.

Nepredelane travmatične izkušnje vezane na zanositev, nosečnost, porod ali čas po porodu ustvarjajo težo, ki se lahko zdi nepremagljiva. Potopljeni v morje čustev, ohromljeni, zamrznjeni v času, utrujeni ,... včasih preprosto ne najdemo izhoda iz začaranega kroga. V takih primerih je dobro imeti nekoga na katerega se lahko obrnete po pomoč

Med izkušnje, ki se jim je smiselno posvetiti s pomočjo psihoterapije sodijo vse, ki so za seboj pustile neobvladljivo težo, občutek krivde, krivice, bolečine, žalosti, jeze,otrplosti, strahu ... kamor sodijo, npr.:

- neplodnost

- izkušnja splava

- izguba otroka

- zapleti v nosečnosti

- težka porodna izkušnja

- poporodna depresija , ...

Izkušnja priprave na splav

"Moja zgodba bo malo ''drugačna''. Moje detece se žal ni pravilno razvilo in v 29.tednu sem morala umetno prekiniti nosečnost.Ker je bila to moja prva nosečnost, sem se bala vsega: prezgodnjega poroda, bolečine, umetnih popadkov, kako se posloviti od svojega zelo ljubljenega deteta, ko pa se od njega ne želim posloviti?Slučajno sem videla, da je ena kolegica na fb pohvalila Tarin tečaj. Opogumila sem se in jo poklicala ali ima na voljo čustveno pripravo na porod tudi v primeru mrtvorojenega otroka. Njen odgovor je bil, da ja.Z njeno pomočjo sem se ''pripravila'' na bolečino, ozavestila, kako pomembna je vloga partnerja pri porodu, pomen dihanja in umirjanja, usmerjanja misli v pravo smer.Hvala, Tara, tudi za obisk v porodnišnici. Hvala za vse. Tvoje znanje mi je prišlo več kot prav. Imela sem lep porod, lepo izkušnjo, čeprav na žalost z žalostnim koncem.Z ljubeznijo sem se poslovila od mojega malega ljubljenega sinka Alena <3 Tarin tečaj zelo priporočam vsem nosečnicam."                                                        

                                                                                                                          - Nataša

Kontaktiraj me

telefonska: 040 555 608
email: info@toula-online.com

 

​© 2020 by Toula.

  • Facebook - White Circle
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now