Tara Hughes

Ustanoviteljica Čustvene priprave na porod,

ba.psihoterapije,

poslovna direktorica Centra za osebnostni razvoj in psihoterapijo

  • Facebook
  • Blogger

Tekom let sem imela čast spoznati in delati z vrsto parov v pričakovanju,  spremljati njihove porode ...  ki me vsakič znova opominjajo na raznolikost in unikatnost vsakega para posebej. 

Prav tako sem s predavanji na mnogih koncih Slo (celo na Zdravstveni fakulteti, oddelek za babištvo) dodelala svoje predavateljske sposobnosti, ki tudi naredijo izkušnjo prijetnejšo :)

Lepe izkušnje, ki jih pari v pričakovanju dosegajo tudi s pomočjo mojih priprav, potrjujejo globoko zaupanje v delo, ki ga opravljam. Tako ostaja moje poslanstvo enako kot sem ga doživljala na prvi dan svoje poti : želim tem več parov pospremiti do poroda,  ki jim bo služil kot navdih in močan temelj za vse nadalje starševske in partnerske izzive, ne glede na to ali je to povsem fiziološki/ naraven porod  ali carski rez.

Diplomirala sem na dunajski Univerzi Sigmunda Freuda (SFU) iz psihoterapevtske znanosti in se specializirala v integrativni geštalt terapiji na Fritz Perls inštitutu. Po dveh izjemno različnih porodnih izkušnjah, sem svoje moči in znanje usmerila v več strani: psihoterapijo, delo s študenti na SFU in pripravo na porod, ki jo zdaj izvajam že sedmo leto.

Glede na množično ponudbo, ki je v zadnjih letih preplavila naš trg, verjamem, da sem posebna prav  v svojem načinu približevanja znanja parom. Način dela, ki se odvija v intimnih skupinah, v kombinaciji s sočutnim prilagajanjem na potrebe  parov,  učinkuje zelo dobro na uspeh mojih parov. Prepričana sem, da  je mi znanje iz psihoterapije pri temu v veliko pomoč.

 

Intervju:

Priprava na porod

Intervju:

Moje izkušnje

Nekaj mojih prispevkov: